Enric Llonch

Parlem de "Trxye", el nou disc de Troye Sivan

August 16, 2014 | 1 Minute Read |

El primer EP de Troye Sivan 1 ja es pot escoltar a Spotify i comprar a iTunes. Com que m’havia agradat la primera cançó del disc —la va llançar fa unes setmanes i fins i tot la vaig afegir a la meva llista de cançons que em molen—, vaig donar-li una oportunitat i he pensat que en podria escriure alguna cosa aquí.

Trxye, el nom de l’àlbum —es pronuncia per lletres i no com una paraula sencera—, té cinc cançons: Happy Little Pill (la primera cançó que es va publicar), Touch, Fun, Gasoline i una versió nova de The Fault in Our Stars, una cançó que ja va fer fa mesos i que ara recupera en aquest EP.

En general podem dir que la meva principal crítica, i queixa, és la poca importància que li dóna a la seva veu. M’agrada com canta, tant a nivell tècnic com a nivell artístic, per dir-ho d’una manera; però les cançons fugen de l’estil més proper i ho envolten amb una parafernàlia electroacústica que fa més mal que bé. En aquest sentit hi ha la cançó Fun, que no deixa de ser una melodia típicament pop digitalment maquillada, i el resultat seria millor si la simple essència, encara que es pogués confondre amb One Direction.

Gasoline és un bon punt entremig i, segurament, la segona millor cançó del disc, després de Happy Little Pill, que a mi em va agradar molt i continuo escoltant amb moltíssimes ganes. Touch és molt fluixeta i la versió nova de The Fault in Our Stars no destrossa la gràcia de l’original però altra vegada ho embaluma amb elements superflus.

Resumint, no aprova i s’aguanta per un bon single i el nom a la portada, que ja m’agradaria a mi.

Llegeix també: La primera vegada que he volgut eliminar un article aquí

  1. Sí, és el youtuber. I sí, l’admiro i m’agrada com a persona i personalitat.